Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τώρα που βρήκες αυτόν μη χάσεις εσένα!

Ο νέος σου φίλος μπορεί να είναι σούπερ, αλλά δεν πρέπει να είναι όλη η ζωή σου.

Επιτέλους τα κατάφερες: έκανες σχέση και μάλιστα με τον τύπο των ονείρων σου (ή απλά κάποιον που σου αρέσει πολύ, πάρα πολύ). Θες να το βροντοφωνάξεις παντού, να τον κυκλοφορήσεις σε όλα σου τα στέκια, να τον δείξεις σε όλες τις άσπονδες φίλες και άχρηστους πρώην. Επιπλέον θες να είσαι συνέχεια μαζί του, να τον εξερευνάς, να του μιλάς...

Και ξαφνικά, είστε αχώριστοι. Δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς αυτόν. Θα ήταν ύβρις εξάλλου: τόσο καιρό έκανες να τον βρεις, να τον αφήσεις μέσα από τα χέρια σου; Δεν λέει... Κι έτσι όλα προσδιορίζονται από το «εμείς» και το «εμάς» και όλα τα βλέπεις πια μέσα από τα μάτια του. Ο εαυτός σου έχει απορροφηθεί από την αγκαλιά του, κι έχεις καταλήξει μια λεπτομέρεια -που νιαουρίζει- στην άκρη του χεριού του. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι σου αρέσει. Ενώ αυτό είναι ένα σημαντικό εφαλτήριο σε μια σχέση, έρχεται με μερικές απροσδόκητες παγίδες. Δηλαδή, να χάσεις τον εαυτό σου. Να γίνεις τόσο πολύ «αυτός» που στο τέλος να σε βαρεθεί και εκείνος.

Κλασική παγίδα: ερχόμαστε τόσο πολύ στα μέτρα εκείνου που αγαπάμε, από φόβο μην τον χάσουμε ή για να μη του χαλάσουμε χατίρι, ή γιατί προτιμάμε να μην τσακωνόμαστε, και στο τέλος χάνουμε τον εαυτό μας. Κι είναι θέμα χρόνου να χάσουμε κι αυτόν. Έτσι είναι. Εσένα ερωτεύτηκε, με τα ελαττώματα, τα χόμπι, τις ρουτίνες σου. Αν τα απαρνηθείς όλα αυτά, γίνεσαι κάποια άλλη. Αυτή που δεν του εμπνέει πια τον έρωτα.

Εδώ είναι μερικές απροσδόκητες ελαφρώς συμβουλές για την αποφυγή αυτού του κινδύνου.

Μην εγκαταλείπεις παλιές φιλίες μόνο και μόνο λόγω της νέας σχέσης.

Ναι, οι φίλοι σου μπορούν να καταλάβουν -κι οφείλουν- για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ότι πετάνε πεταλούδες στο στήθος σου, ότι δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο παρά να αναλύεις κάθε λέξη του κι ότι θες όλο το χρόνο σου να τον αφιερώνεις σε εκείνον. Αν το παρακάνεις όμως μπορεί να σε διαγράψουν. Δεν το θέλουμε αυτό. Ε;

Κράτα όσο μπορείς τις παραδόσεις.

Σίγουρα, θες να περάσεις κάθε πιθανό δευτερόλεπτο με εκείνον, αλλά αυτές οι παραδόσεις, όπως να βγεις έξω με τις φίλες σου, να πάτε μαζί για ψώνια, για καφέ ή ποτό, που χάθηκαν ξαφνικά; Μην χτίσεις τη σχέση σου στην καμπούρα των φίλων σου, όσο και να θες να του αφιερώνεις όλο σου το χρόνο. Όχι μόνο για τους φίλους σου. Κι εκείνος σε εκτιμάει αλλιώς αν ξέρει ότι διατηρείς την ατομικότητά σου κι αν μέσα του ξέρει, ότι συνεχίζει να σε διεκδικεί.

Μην εγκαταλείπεις τα παλιά σου χόμπι μόνο και μόνο επειδή το αίσθημα δεν ακολουθεί.

Είτε πλέκεις κουβέρτες της γιαγιάς, είτε χορεύεις ζούμπα, είτε παίζεις μπιρίμπα κάθε Τρίτη, μην τα διαπραγματευτείς. Κράτα τα χόμπι σου για να κρατηθείς ζωντανή. Είναι μέρος του εαυτού σου.


Κι όταν αυτός θέλει να πάει έξω με τους φίλους του; Άφησέ τον.

Μη του τα σπας. Δεν θες να είσαι η ξινή-μουτρού, που σκέφτεται και λέει: "Εμένα ή τους φίλους σου." Χρειάζεται το χώρο και το χρόνο του, ακριβώς όπως κι εσύ, γι αυτό μάζεψε τα μούτρα κι άσε τη γκρίνια. Την άνετη πολύ αγάπησαν, την γκρινιάρα κανείς.

Δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά: Γνώρισε τους φίλους του.

Όχι μόνο θα σου ξεράσουν με ευκολία τα πάντα για τις κακές συνήθειες του και βρώμικα μυστικά, αλλά με σωστή συμπεριφορά από μέρους σου, θα γίνουν και σύμμαχοί σου.

Βεβαιώσου ότι δεν τον παρακολουθείς στο Facebook ή ότι δεν τον ακολουθείς στο Twitter.

Είναι τρέλα. Το να τη στήνεις και να τσεκάρεις με ποια μίλησε, ποια έκανε καινούρια φίλη, ποιο το κρυμμένο νόημα από το τελευταίο του πόστ, δεν θα σε πάει μακριά. Συνέχεια θα έχεις μέσα σου, δεύτερες σκέψεις, θα σε τριβελίζουν ανησυχίες και θα χτίζεις υπονομευτικά σενάρια. Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πως αν θέλει να κάνει κάτι, δεν θα τον εμποδίσει η δικιά σου κατινιά, αντιθέτως μάλλον θα τον απενοχοποιήσει. Βέβαια, οι φίλοι του μπορεί να νομίζουν ότι είσαι «απόμακρη», αλλά το σίγουρο είναι πως καλύτερα να ενημερώνεσαι για τα πάντα, από τον ίδιο, παρά από τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Πηγή:
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.