Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μαθηματικά η πιο όμορφη του κόσμου!!!


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω πολλές διάσημες και μη, αλλά το ωραιότερο φυσικό (και όταν λέω φυσικό εννοώ εντελώς αμακιγιάριστο, και βέβαια χωρίς καμία επέμβαση πάνω του) πρόσωπο του κόσμου μόλις ανακηρύχθηκε και το έχει η εικονιζόμενη κοπέλα.

Τη λένε Florence Colgate (δεν ξέρω αν έχει καμιά συγγένεια με την οδοντόκρεμα) και είναι μία 18χρονη βρετανίδα μαθήτρια και η φυσικότητα της ομορφιάς της είναι τόσο έκδηλη, που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Η Florence επελέγη πανηγυρικά από μία ομάδα επιστημόνων, σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε η Lorraine Cosmetics, μεταξύ 8000 κοριτσιών από όλο τον κόσμο. Αφού αποκλείστηκαν άμεσα όλες όσες είχαν και την παραμικρή επέμβαση επάνω τους, οι ερευνητές εφάρμοσαν συγκεκριμένα κριτήρια, για να επιλέξουν το ιδανικό πρόσωπο. Και η Florence θριάμβευσε!

Ποια είναι αυτά; Για τους επιστήμονες υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αρχές στα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες, που κάνουν ένα πρόσωπο ιδανικό, και αυτές είναι: 
Το τέλειο πρόσωπο έχει μία απόσταση μεταξύ των κορών των ματιών από τις άκρες του προσώπου λίγο κάτω από το μισό της απόστασης από το ένα αυτί στο άλλο, και για την ακρίβεια 46%. Ε, η Florence φτάνει στο 44%. 
Επίσης, οι επιστήμονες θεωρούν ιδανική την απόσταση ματιών – στόματος, η οποία ισούται με το 1/3 της απόστασης από τις άκρες των ματιών μέχρι το πιγούνι. Και εδώ η Florence φτάνει το 32,8%. 

Τέλος, τα έντονα θηλυκά χαρακτηριστικά της, όπως τα ψηλά ζυγωματικά, τα μεγάλα μάτια και τα γεμάτα χείλη, ολοκληρώνουν το τέλειο αποτέλεσμα! Παράλληλα, είναι δείκτες καλής υγείας, καλών γονιδίων και γονιμότητας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το θέλετε και ακόμα πιο επιστημονικό; Τα παραπάνω ανάγονται άμεσα και από τον μαγικό αριθμό, για το ιδανικό πρόσωπο, όπως έχει οριστεί παλιότερα από τους επιστήμονες, και ο οποίος στηρίζεται στη μαγική αναλογία 1:1,618 , μία μαθηματική φόρμουλα που στις τέχνες και τα γράμματα είναι επίσης γνωστή ως φ. Σύμφωνα με αυτή τη φόρμουλα, τρία είναι τα βασικά κλάσματα και οι υπολογισμοί που πρέπει να κάνουμε, για να καταλήξουμε στο ιδανικό πρόσωπο: 
Μήκος στόματος, προς το μήκος των δύο μάγουλων από το ένα στο άλλο 
Μήκος μύτης προς το μήκος του μάγουλου και 
Μήκος μύτης προς το μήκος του στόματος. 

Οι επιστήμονες έχουν μάλιστα προβεί και στην ιδανική καθετοποίηση των αξόνων του προσώπου και λένε το εξής: ιδανικό είναι το πρόσωπο εκείνο που η απόσταση μεταξύ των μάγουλων (στον οριζόντιο άξονα δηλαδή) είναι 25 εκατοστά και ταυτόχρονα η απόσταση από την κορυφή των μαλλιών ως το πιγούνι είναι 40,45 εκατοστά. Αρχίστε να μετράτε…

Για να επιστρέψουμε στη Florence, πάντως, όταν ρωτήθηκε για τα μυστικά της ομορφιάς της, λέει ότι τρία πράγματα είναι αναγκαία: καθαρό πρόσωπο, πολύ νερό και μία ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.

Και για τους άπιστους Θωμάδες που είμαι σίγουρος ότι θα σπεύσουν να κράξουν, συγκρίνοντας τη Florence με οποιαδήποτε διάσημη κουκλάρα τους έρχεται στο μυαλό, δυστυχώς για εσάς, έχω την κατάλληλη απάντηση: τα χείλη της Αντζελίνα Τζολί δεν θεωρούνται ωραία, καθώς είναι πολύ χοντρά. Ούτε η οδοντοστοιχία της Λάρα Στόουν, γιατί δεν είναι συμμετρική. Ούτε το πιγούνι της Τζένιφερ Κόνελι, γιατί παραείναι ίσιο.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη αναλογία και συμμετρία, και οι συγκεκριμένες κυρίες απέχουν πολύ από αυτά. Α, και το τελειωτικό χτύπημα σε 5 μόλις λέξεις: τις έχετε δει ποτέ άβαφες; Για δείτε τις, συγκρίνετέ τις και με τη Florence και ξαναμιλάμε…

Πηγή:
marymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.