Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μάκης Βορίδης

Αυτός είναι ο "πολιτικός" που θα μας σώσει!!!

Γενικά
Ο Μαυρουδής Χρήστου Βορίδης, γνωστός ως Μάκης Βορίδης είναι δικηγόρος, πρώην βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι πλέον μέλος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά την ψήφο του υπέρ του Μνημονίου 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. 

Σπουδές

Ο Μάκης Βορίδης φοίτησε ως μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών και ηγούνταν πανελλαδικά της εθνικιστικής μαθητικής οργανώσεως "Ελεύθεροι Μαθητές". Μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία πήρε με «Άριστα» το πτυχίο του το 1990. Στη συνέχεια, έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο στο University College of London. Υπηρέτησε τη θητεία του το 1992 - 1993 ως ΔΕΑ Πυροβολικού, αρχηγός της 92 Α΄ ΕΣΣΟ στη Σχολή Πυροβολικού και απολύθηκε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Πολιτική Δράση
Μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ. (Εθνική Πολιτική Ένωσις), κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Στη θέση αυτή είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο (σήμερα γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής). Ως φοιτητής ίδρυσε τη φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985, ενώ τον επόμενο χρόνο η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Για την περίοδο εκείνη έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η Ε.Π.ΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος».
Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες από τη Νεολαία Ε.Π.ΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε η επίμαχη φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με οπλισμένους ομοϊδεάτες του.
Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου πατριωτικού - εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την Ε.Π.ΕΝ. και το διαλυθέν ΕΝ.Ε.Κ. (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα), ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005. Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Υποψήφιος βουλευτής ήταν το 2000 στο κοινό ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Μετώπου με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη (έτερος με εθνικιστική ιδεολογία), το 2004 με το Ελληνικό Μέτωπο και τον Σεπτέμβριο του 2007 με τον ΛΑ.Ο.Σ., όταν και εξελέγη.
Πρόσφατα, ο Μάκης Βορίδης, στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην αγγλόφωνη αθηναϊκή εφημερίδα Athens News δήλωσε ότι «αν η επιθυμητή εθνική συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιτευχθεί, μια κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. είναι πιθανή». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια συνέντευξη, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ρητά ότι είναι εθνικιστής. Από το 2007, όταν και εξελέγη βουλευτής μέχρι και τη δήλωση αυτή, ο μόνος δημόσιος προσδιορισμός της ιδεολογικής του ταυτότητος ήταν «εθνικοφιλελεύθερος». Για μία ακόμη φορά οι λέξεις ήταν παιχνίδι στα χέρια των πολιτικών που κρύβονται πίσω από "ανάλαφρες" εκφράσεις με διχασμένο περιεχόμενο.
Σήμερα, ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, διατηρεί τη θέση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αν δεν ξέρουμε, ας μάθουμε ποιοι μας κυβερνάνε πια!
Ελπίζω να το διαβάσατε, να σκεφτείτε και να σχολιάσετε.

Πηγή: wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.