Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοπεποίθηση


Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!!!

Αυτοπεποίθηση είναι η εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου, στις δυνάμεις και στις ικανότητές σου.
Μια αποτυχία, ένα αρνητικό σχόλιο, μια κακή κριτική... Πιστεύεις στον εαυτό σου ή μήπως σε χαρακτηρίζει η ηττοπάθεια που συνεχώς επηρεάζει την ψυχολογία και τις επιλογές σου;
Η ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα δίνει συμβουλές για να πάρεις τα πάνω σου...

1. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ελαττώματα. Αντίθετα, αναγνωρίζουν το δικαίωμά τους να μην είναι τέλειοι και γνωρίζουν πρώτοι από όλους τα αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Προσπάθησε να ανακαλύψεις τα σημεία αυτά και αντί να τα κρύβεις προσπάθησε να τα αποδεχθείς!

2. Μάθε να οριοθετείς τις συμπεριφορές των άλλων που παραγνωρίζουν τις ανάγκες σου ή σε πληγώνουν. Όσο περισσότερο προστατεύεις τον εαυτό σου τόσο πιο δυνατή νιώθεις.

3. Έχοντας εντοπίσει τα “σημεία” που μπάζουν νερά ξέρεις από πριν τις περιοχές σου που είναι ευάλωτες και έχεις μεγαλύτερη εγρήγορση όταν κάποια αυτό αυτές απειλείται. Ίσως ακούγεται παράδοξο να λέμε ότι αναγνωρίζοντας τα αρνητικά σημεία ενισχύεται η αυτοπεποίθησή σου, όμως όταν τα αναγνωρίζεις μπορείς να τα “διαβάσεις” και διαφορετικά. Έτσι, μπορείς να κάνεις την αδυναμία σου δύναμη.
Αν για παράδειγμα είσαι αναποφάσιστη και αυτό είναι το αδύνατό σου σημείο μπορείς να δεις από τη θετική του πλευρά. Δεν μπορείς να αποφασίσεις ανάμεσα σε δύο δρόμους, γιατί είσαι άνθρωπος σταθερός και όποια απόφαση και να πάρεις τη στηρίζεις μέχρι τέλους με όλη σου την ψυχή. Για αυτό πριν αποφασίσεις ποιον δρόμο να πάρεις θέλεις να είσαι όσο πιο σίγουρη γίνεται.

4. Ζήτα από φίλους ή από οικεία πρόσωπά σου να σου πούνε τη γνώμη τους για σένα: τι αγαπάνε σε σένα και τί τους δυσκολεύει στη σχέση τους μαζί σου. Κάνε ένα καλό φιλτράρισμα σε όσα σου πούνε πριν καταλήξεις.

5. Ψάξε τί είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη. Βρες ένα "σκοπό ζωής"!

6. Αναζήτησε τα δυνατά σου στοιχεία και κατάφυγε σε αυτά για να τονωθείς κάθε φορά που νιώθεις να λυγίζεις.

7. Θυμήσου στόχους που έθεσες και τους πέτυχες. Αυτό θα λειτουργήσει σαν θησαυροφυλάκιο της αυτοπεποίθησής σου.

8. Μπορεί να νομίζεις ότι τίποτα δεν κάνεις καλά. Όμως, το ΤΙΠΟΤΑ και το ΟΛΑ είναι μεγάλες κουβέντες. Μην είσαι ακραία και υπερβολική.

ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες!

Πηγή:
aniwthoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.