Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φάκελος: Μαλλιά!


Μικρά μυστικά για μαλλιά υγιή, λαμπερά, εντυπωσιακά μαλλιά.


Πίνετε πολύ νερό
Το ένα τέταρτο από το βάρος της τρίχας αποτελείται από νερό. Έτσι, πίνοντας οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα, θα αποκτήσετε μεταξένια, λαμπερά μαλλιά.
Κάνετε υγιεινή διατροφή

Τα μαλλιά σας αντιπροσωπεύουν τη σωματική σας υγεία. Μια καλή διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες δεν θα βελτιώσει μόνο το σώμα αλλά και τα μαλλιά σας.

Παίρνετε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Είναι σημαντικό να παίρνετε συμπληρώματα όπως ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β, C και E που θα βοηθήσουν το τριχωτό της κεφαλής και άρα τα μαλλιά σας.
Προσοχή στο styling

Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το σεσουάρ αρκετά μακριά από το κεφάλι σας. Μειώστε τις φορές που χρησιμοποιείτε τόσο το σίδερο όσο και το σεσουάρ στις δύο την εβδομάδα -τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή αν τα αφήσετε να διατηρούν τα φυσικά τους έλαια, τα οποία χάνονται με το styling.
Προσέξτε το στέγνωμα

Τα μαλλιά καταστρέφονται πιο εύκολα όταν είναι υγρά. Γι’ αυτό στεγνώστε τα απαλά με μια απορροφητική πετσέτα και μην τα τρίβετε πολύ ή τα στρίβετε. Αφήστε τα λίγο να στεγνώσουν φυσικά πριν χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ.
Συχνά κοψίματα

Όταν τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα, βοηθήστε τα να συνέλθουν με ένα κούρεμα και προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς γίνεται. Ένα ελαφρύ κόψιμο κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες θα βοηθήσει να απομακρύνετε την ψαλίδα και θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο υγιή.
Προσοχή στα αξεσουάρ

Προτιμήστε λαστιχάκια, στέκες και κοκαλάκια που δεν τραβάνε ή πιέζουν πολύ την τρίχα και δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά.
Δοκιμάστε τα ειδικά προϊόντα

Τα κατάλληλα προϊόντα και θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν στη στιγμή την εικόνα των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό για τις άκρες και εφαρμόστε μια θρεπτική μάσκα μία φορά της εβδομάδα.

Πηγή:
Fashiolove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.